Skakalnica na Vojskem je bila zgrajena po načrtih našega priznanega rojaka Stanka Bloudka... Preberi več

Uspešno izveden 18. vzpon na Hleviše

 

Na zadnjo septembersko soboto so se tekači in kolesarili pomerili na tradicionalnem vzponu od Grada Gewerkenegg do koče na Hlevišah. Kljub nizkim temperaturam se je vzpona udeležilo 122 tekačev in kolesarjev, ter lepo število pohodnikov in navijačev, ki so spodbujali tekmovalce. Organizatorji so se tudi tokrat potrudili , ob brezhibni izvedbi teka in kolesarjenja so na koncu poskrbeli tudi za praktične nagrade, ki jih je razdelil žreb.

Med tekači je je zanesljivo zmagal Jošt Lapajne (TSK Idrija) s časom 27 minut in 33 sekund. V cilju pa sta mu sledila Simon Alič (ŠD Nanos Podnanos) na drugem mestu, ter Denis Štenkler, ki je osvojil tretje mesto.

Med tekačicami je pričakovano slavila domačinka Sergeja Lipušček (DLT Filipides) s časom 32 minut in 44 sekund. S slabimi tremi minuti je drugo mesto osvojila Varineja Drašler, na tretjo stopničko pa je stopila Kristina Ipavec (ŠD Nanos Podnanos).

Med kolesarji je v generalni uvrstitvi zmagal Luka Tavčar (Calcit Bike Team) s časom 22 minut in 27 sekund. Tesno sta mu sledila Matevž Govekar (MBK SportR.si), na drugem mestu, ter Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Xaurum) na tretjem mestu.

Pri kolesarkah je s časom 32 minut in 51 sekund prvo stopničko zasedla Daša Mlakar (MBK SportR.si), na drugem mestu ji je s slabo minuto zaostanka sledila Eva Terpin (MBK SportR.si). Tretje mesto pa je zasedla Nuša Moroz (Sloga 1902 Idrija).

Na Hlevišah je v soboto vladalo prijetno vzdušje. Za obiskovalce in tekmovalce je bila s strani članov ekipe Prve pomoči Rdečega križa Idrija izvedena delavnica temeljnega postopka oživljanja s pomočjo avtomatskega defibrilatorja. Zanj je Planinsko društvo Idrija zbralo sredstva in bo kmalu nameščen v koči na Hlevišah. Udeleženci so bili povabljeni, da osvežijo in utrdijo svoje znanje uporabe avtomatskega defibrilatorja.

 

Anja Brelih


 

 

Rezultati